Groen Internet

The Green Web Foundation

The Green Web Foundation werkt er al sinds 2006 aan om het internet groener te maken. De organisatie beheert een database van groene webhosters en brengt zo in kaart welke websites op duurzame energie draaien en welke niet. Hiertoe onderzoekt The Green Web Foundation of een hostingprovider groene stroom gebruikt in zijn datacenters.

STRATO (de host van Help, ik moet koken!) ondersteunt het initiatief van The Green Web Foundation graag en zet zich nu ook als Certified Partner in voor een groener internet. Opnieuw onderstreept wordt daarmee dat hun beide datacenters 100 procent op klimaatneutrale stroom uit waterkracht draaien (en dat al sinds 2008). Maar daarnaast willen ze als TGWF-partner dit project de aandacht geven die het verdient.

De groene zoekmachine van The Green Web Foundation

Interessant bovendien is de zoekmachine van The Green Web Foundation die alleen ‘groene zoekresultaten’ toont en niet-groene websites automatisch wegfiltert. Dit levert in veel gevallen compleet andere zoekresultaten op – en wel in het voordeel van ‘groene sites’! Omdat alle niet-duurzame websites worden weggefilterd, verschijnt een groene website bij STRATO in deze zoekmachine automatisch hoger in de resultaten.


online.NUMMER5/2021