Je keuken indelen

Je keuken indelen

De keuken is waar het allemaal begint en die moet natuurlijk praktisch en functioneel zijn. Dat lijkt heel logisch, maar toch is dat helemaal niet altijd zo logisch, open de meeste keukenkastjes maar eens en dan zie je toch een heel ander beeld. Teveel spullen en te weinig ruimte of te weinig van de juiste soort ruimte. Wat zo netjes begon verandert al snel in rommel en onoverzichtelijkheid. Daarom is het belangrijk om van te voren goed na te denken over een optimale inrichting van je keuken. Over de hoeveelheid en soort spullen die je er wilt plaatsen. Voorkom dat je teveel koopt, die mok in de winkel is echt wel héél leuk, maar denk voor je hem koopt eens na over hoeveel mokken je inmiddels al hebt.

De volgende tips kunnen bijdragen aan veel meer kook- en woongenot.

Gebruik je lades slim

Een lade is de ideale plek voor je servies, zeker wanneer je er beschermers tussen plaatst. Wanneer je de la opent, pak je de borden er zo uit. Zeer praktisch! Bovendien beschadigt je dure servies zo ook niet. Datzelfde geldt ook voor pannen. Heb je diepe lades in je keuken, dan zijn die ideaal voor pannen. Je hoeft niet meer alles opzij te schuiven in je kastje om nou nét die pan te pakken die achteraan staat.

Ondiepe lades? Dan zijn die zeer geschikt om er handige bestekbakken in de kopen en daar je bestek in te bewaren. Messen bij messen, vorken bij vorken.

Hoekkeuken

In veel nieuwe woningen zit een hoekkeuken ‘in de kamer’. Het staat mooi en ruimteljk, maar eigenlijk is zo’n keuken heel klein. Kijk eens of je ruimte hebt om er een afscheiding tussen te zetten, een leuke bar, een keukentafel met kastjes er onder om aan te werken, of een leuke kast met vakjes. Meer werkruimte en meer ruimte voor je supllen.

Gebruik maken van de muren

Je kan tegen je keukenmuur een leuk kruidenrek plaatsen of een leuke rail ophangen voor je lepels en spatels. Zo hoeven die grote lepels niet meer in je besteklade en je kruidenpotjes staan niet meer allemaal voor- en achter elkaar in je kastje, waar je ze nooit meer vindt …

Kasten handig indelen

Je kan slimme organizers vinden voor in je keukenkastjes, denk hierbij aan een draaiplateau voor je ontbijtspullen, of voor je kruidenpotjes als je de muur vrij wilt houden. Etageres voor borden zijn handig om verschillende formaten borden toch boven elkaar kwijt te kunnen zodat je ze kan pakken zonder eerst een stapel borden weg te moeten tillen.

Niet alles hoeft in de keuken

Het is leuk om veel apparaten te hebben, zoals die handige multisnack, je wafelijzer of je gourmetstel. Je automatische hakmolen of je pizza-apparaat. Maar hoe vaak gebruik je deze dingen? Zonde als je er een heel keukenkastje of meer aan kwijt bent. Kijk eens of je ze in je trapkast, of in een andere ruimte kwijt kunt waar je wél ruimte hebt.

Het gootsteenkasje

Je kent het wel, het gootsteenkastje is altijd ‘het vergeten kastje’, er zitten afvoerpijpen in en het is gewoon onhandig. Maar plaats er een schap in en je kan er toch nog wel het een en ander kwijt, denk aan wat schoonmaakspulletjes, een afwaskwast, alleen even om de afvoer heen zagen en je handige schap is klaar.1 gedachte over “Je keuken indelen”

  • Je kan inderdaad goed gebruik maken van de muren om spullen een plek te geven. Ik heb in mijn nieuwe keuken ook een kruidenrek geplaatst tegen de wand. Dit ziet er leuk uit en je kan tijdens het koken makkelijk bij alles wat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021