Kun je het coronavirus oplopen via eten?
Coronavirus door eten? Nee. Dat kan niet.
December is een dure maand. December is ook vaak de maand waarin je gaat gourmetten. De winkels liggen vol gourmetpakketten, groot, medium, klein. Maar wist je dat het veel leuker, en vooral vƩƩl goedkoper is om je ‘gourmetpakket’ zelf te maken? December is op zichzelf al een dure maand, zo bespaar jij geld op je gourmetpakket.
De kerststollen liggen weer in de winkel. Hoe komt het toch dat je ze zo lang kan bewaren terwijl ‘gewoon brood’ al na een paar dagen gaat schimmelen?
De feestdagen naderen, en je wilt je tafel natuurlijk feestelijk dekken. Daarbij horen servetten, die kan je mooi vouwen in de vorm die jij leuk vindt.
Tegenwoordig is ons eten uitgebreid en gevarieerd, we zetten veel verschillends op tafel en we houden van koken, variƫren, uitproberen en voor velen is koken een hobby. Dat was in het midden van de twintigste eeuw en in de negentiende eeuw wel anders. Ben je vegetariƫr of ben je kieskeurig? Wees maar blij dat je niet toen leefde maar nu.
Etiquette, we hebben het allemaal wel geleerd, hoe hoor je een tafel te dekken, alles over tafelmanieren. In je dagelijkse leven zal je er niet vaak bij stilstaan, maar toch is het altijd goed, Ʃn leuk, om nog eens te lezen hoe het ook al weer zit.
Een versgeperste jus d’orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk niet Naar recept
We koken graag met anderen, gezellig met vrienden of een kookclub, maar we staan minder graag met onze partner in de keuken. Loopt het altijd uit op ruzie? Met deze tips houd je het voortaan gezellig.
Vet is lekker maar bevat ook veel energie. Het staat daarom bekend als dikmaker. Toch is niet al het vet ongezond. Sterker nog: het eten van onverzadigde vetten verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Hoog tijd om feiten en fabels op een rij te zetten.
Dagelijks worden we om de oren geslagen met talloze adviezen en beweringen over voeding. Veel van die āinformatieā spreekt elkaar tegen. Sommige adviezen zijn juist, andere zijn dan weer compleet uit de lucht gegrepen. Maar wat en wie moeten we dan nog geloven?
Het valt niet mee om kruidenplanten in leven te houden. Zeker niet in de keuken. Met de adviezen van kruidenkweker Lode Claus gaat het dit keer wel lukken.
We moeten bijna allemaal thuiswerken vanwege Corona. Koop slim en gezond in zodat je minder vaak naar de winkel hoeft.
Elke dag lopen 2.000 Nederlanders een voedselinfectie of voedselvergiftiging op. Misselijkheid, braken en diarree zijn bekende symptomen. Veel mensen noemen het daarom buikgriep. Door hygiƫnisch en veilig om te gaan met eten, voorkom je dat je ziek wordt.
Sommige dingen overkomen je maar ƩƩn keer, daarna doe je het nooit meer: kookblunders. Maar andere dingen zijn wel hƩƩl handig… die doe je juist altijd! Wat doe je wel en wat doe je niet in de keuken?
Sommige ‘wijsheden’ worden generatie na generatie doorverteld. Maar kloppen ze nog wel?