Lezen

Kun je het coronavirus oplopen via eten?

Kun je het coronavirus oplopen via eten?

Coronavirus door eten? Nee. Dat kan niet.

Gourmetten zonder gourmetschotel is veel goedkoper! Maak je gourmetschotel zelf

Gourmetten zonder gourmetschotel is veel goedkoper! Maak je gourmetschotel zelf

December is een dure maand. December is ook vaak de maand waarin je gaat gourmetten. De winkels liggen vol gourmetpakketten, groot, medium, klein. Maar wist je dat het veel leuker, en vooral véél goedkoper is om je ‘gourmetpakket’ zelf te maken? December is op zichzelf al een dure maand, zo bespaar jij geld op je gourmetpakket.

Hoe komt het dat je een kerststol zo lang kan bewaren?

Hoe komt het dat je een kerststol zo lang kan bewaren?

De kerststollen liggen weer in de winkel. Hoe komt het toch dat je ze zo lang kan bewaren terwijl ‘gewoon brood’ al na een paar dagen gaat schimmelen?

Maak je feestelijk gedekte tafel af met mooi gevouwen servetten

Maak je feestelijk gedekte tafel af met mooi gevouwen servetten

De feestdagen naderen, en je wilt je tafel natuurlijk feestelijk dekken. Daarbij horen servetten, die kan je mooi vouwen in de vorm die jij leuk vindt.

Hoe aten we in de 19de, begin 20ste eeuw?

Hoe aten we in de 19de, begin 20ste eeuw?

Tegenwoordig is ons eten uitgebreid en gevarieerd, we zetten veel verschillends op tafel en we houden van koken, variëren, uitproberen en voor velen is koken een hobby. Dat was in het midden van de twintigste eeuw en in de negentiende eeuw wel anders. Ben je vegetariër of ben je kieskeurig? Wees maar blij dat je niet toen leefde maar nu.

Etiquette: Tafeldekken, tafelmanieren, hoe zit dat ook al weer?

Etiquette: Tafeldekken, tafelmanieren, hoe zit dat ook al weer?

Etiquette, we hebben het allemaal wel geleerd, hoe hoor je een tafel te dekken, alles over tafelmanieren. In je dagelijkse leven zal je er niet vaak bij stilstaan, maar toch is het altijd goed, én leuk, om nog eens te lezen hoe het ook al weer zit.

Tips voor een lekker sapje. Interview met Greetje Francke van The Juice Bar in Goes

Tips voor een lekker sapje. Interview met Greetje Francke van The Juice Bar in Goes

Een versgeperste jus d’orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk niet Naar recept

6 tips om samen koken leuk te houden

6 tips om samen koken leuk te houden

We koken graag met anderen, gezellig met vrienden of een kookclub, maar we staan minder graag met onze partner in de keuken. Loopt het altijd uit op ruzie? Met deze tips houd je het voortaan gezellig.

Feiten en fabels over vet

Feiten en fabels over vet

Vet is lekker maar bevat ook veel energie. Het staat daarom bekend als dikmaker. Toch is niet al het vet ongezond. Sterker nog: het eten van onverzadigde vetten verlaagt het risico op hart- en vaatziekten. Hoog tijd om feiten en fabels op een rij te zetten.

Mag je ontdooid eten nog eens invriezen? Is de magnetron schadelijk? 7 mythes over voeding

Mag je ontdooid eten nog eens invriezen? Is de magnetron schadelijk? 7 mythes over voeding

Dagelijks worden we om de oren geslagen met talloze adviezen en beweringen over voeding. Veel van die ‘informatie’ spreekt elkaar tegen. Sommige adviezen zijn juist, andere zijn dan weer compleet uit de lucht gegrepen. Maar wat en wie moeten we dan nog geloven?

Kruidenplanten in de keuken: zo houd je ze wél in leven – adviezen van kruidenkweker Lode Claus

Kruidenplanten in de keuken: zo houd je ze wél in leven – adviezen van kruidenkweker Lode Claus

Het valt niet mee om kruidenplanten in leven te houden. Zeker niet in de keuken. Met de adviezen van kruidenkweker Lode Claus gaat het dit keer wel lukken.

Hoe kun je veilig en gezond eten als je thuis werkt vanwege het coronavirus?

Hoe kun je veilig en gezond eten als je thuis werkt vanwege het coronavirus?

We moeten bijna allemaal thuiswerken vanwege Corona. Koop slim en gezond in zodat je minder vaak naar de winkel hoeft.

Veilig eten, waar let je op?

Veilig eten, waar let je op?

Elke dag lopen 2.000 Nederlanders een voedselinfectie of voedselvergiftiging op. Misselijkheid, braken en diarree zijn bekende symptomen. Veel mensen noemen het daarom buikgriep. Door hygiënisch en veilig om te gaan met eten, voorkom je dat je ziek wordt.

Wel doen, niet doen, in de keuken

Wel doen, niet doen, in de keuken

Sommige dingen overkomen je maar één keer, daarna doe je het nooit meer: kookblunders. Maar andere dingen zijn wel héél handig… die doe je juist altijd! Wat doe je wel en wat doe je niet in de keuken?

4 kookfabeltjes ontkracht

4 kookfabeltjes ontkracht

Sommige ‘wijsheden’ worden generatie na generatie doorverteld. Maar kloppen ze nog wel?



online.NUMMER5/2021