Maar hoe ga je dan beginnen?

Maar hoe ga je dan beginnen?

Kooktechnieken op een rijtje

In recepten wordt vaak gesproken over 'roerbakken', 'smoren', 'pocheren' en natuurlijk gewoon 'koken'. Maar wat betekenen al die verschillende technieken nou precies? […]

Maten, gewichten, inhoud en hoeveelheden

Er zijn nogal wat internationale recepten waarin maten worden gebruikt die voor ons niet standaard zijn. Het is dan erg lastig om te bepalen hoeveel dit nu in werkelijkheid inhoudt. Maar ook onze wel-standaard maten en hoeveelheden kunnen soms lastig zijn. […]

Ik ken de ingrediënten niet..

Ik kan mij voorstellen dat je als beginnende kok niet alle ingrediënten kent die er in een recept worden aangegeven. Toch zal je zien dat je soms denkt dat je de ingrediënten niet kent maar als iemand het je vertelt zeg je, 'oooo dát, dat ken ik wel', maar je wist gewoon niet wat de naam is. Ook kan ik mij voorstellen dat je soms niet weet waar je een ingrediënt kan vinden, hoe moet je weten wat kokosbloesemsuiker is als je het nog nooit hebt gebruikt? Hoe weet je dan dat het gewoon bij de kruidenpotjes staat en niet […]


online.NUMMER5/2021