Stappen
STAP 1: BLENDER KLAARZETTEN
STAP 2: BLENDEN
Nodig
- 5 tomaten
- 5 zongedroogde tomaten (in een pot, mediterrane zongedroogde tomaten)
- Verse basilicum (verse basilicumtakjes per 15 gram in een verpakkinkje in de koeling)
- 1 Ć 2 teentjes knoflook (1 of 2, wat jij zelf lekker vindt)
- 70 gram tomatenpuree (in een klein blikje van 70 gram)
- snufje zwarte peper
Bereiding
- Heel makkelijk: Doe alle ingrediƫnten samen in de blender, en blend tot een mooie egale saus.
Tip:
Wil je de saus nog wat aankleden?
Snipper dan een ui in kleine stukje, snijd een courgette en een paparika in blokjes
Bak alles aan in wat olie tot het zacht is en voeg je zelfgemaakte saus erbij.
Tip:
Je kan de zongedroogde tomaten ook vervangen voor geroosterde paprika’s, de smaak wordt dan net even ander.
Goed om te weten:
Doe nooit hete saus in een blender, de deksel kan eraf schieten. Laat wat je wilt blenden altijd eerst afkoelen als het heet is. Met een staafmixer kan je wel hete sauzen blenden. In dit recept werk je met koude ingrediƫnten maar de tip is toch goed om je meteen even mee te geven.