Ik ken de ingrediënten niet..

Ik ken de ingrediënten niet..


Ik kan mij voorstellen dat je als beginnende kok niet alle ingrediënten kent die er in een recept worden aangegeven. Toch zal je zien dat je soms denkt dat je de ingrediënten niet kent maar als iemand het je vertelt zeg je, ‘oooo dát, dat ken ik wel’, maar je wist gewoon niet wat de naam is.

Ook kan ik mij voorstellen dat je soms niet weet waar je een ingrediënt kan vinden, hoe moet je weten wat kokosbloesemsuiker is als je het nog nooit hebt gebruikt? Hoe weet je dan dat het gewoon bij de kruidenpotjes staat en niet bij de suiker? Of dat je citroen- of limoensap ook in kleine flesjes kan krijgen? En dat je in de koeling kleine verpakkinkjes vindt met 15 gram verse kruiden. Je hoeft dus echt niet altijd een bloempotje met een kruidenplantje te kopen als je ‘verse kruiden’ nodig hebt (waarvan wat je teveel hebt vervolgens verlept en dat gooi je dan weg).

Het is jammer als jij denkt dat jouw ingrediënt ‘er niet is’, of dat ‘ze het niet hebben’, terwijl het er wel is.

Om die reden heb ik bij alle recepten waarin een ingrediënt voorkomt waarvan ik denk dat een beginnende kok dat misschien niet zo snel kan vinden een link gemaakt naar het ingrediënt op de Albert Heijn site. Dat wil niet zeggen dat je het alleen maar bij Albert Heijn kan kopen maar Albert Heijn heeft wel duidelijke foto’s en omschrijvingen van alle ingrediënten en zo kan ik jou laten zien wat er wordt bedoeld. Je krijgt een idee hoe het eruit ziet, dus waar je naar zoekt, en hoeveel het ongeveer kost. Uiteraard kan je deze ingrediënten bij alle andere supermarkten ook kopen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021