Je koelkast op de juiste temperatuur

Je koelkast op de juiste temperatuur

Als je je koelkast wilt instellen op de juiste temperatuur van 4 °C, dan verschilt het per koelkast hoe je dit moet doen. Bij sommige modellen kun je de koelkast digitaal instellen op de goede temperatuur, maar veel modellen hebben een draaiknop met standen. Let dan op: de draaiknop geeft namelijk niet de temperatuur weer van je koelkast. Het beste kun je een koelkastthermometer gebruiken. Koop er één in een huishoudwinkel.

Heeft jouw koelkast een draaiknop met verschillende standen? Helaas is niet duidelijk welke stand bij welke temperatuur hoort, omdat dat afhangt van de temperatuur van de ruimte en hoe vol de koelkast is en hoe vaak hij open gaat.

Wat je wel kunt aanhouden is: hoe hoger de stand, hoe meer hij koelt. De beste temperatuur om je etenswaren te bewaren, is 4 °C. Als je je koelkast op een lage temperatuur zet, dan bederven producten minder snel en ook ziekteverwekkers groeien nauwelijks.

Veel nieuwere koelkasten hebben een display met de temperatuur. Die kun je ook aanhouden. Een goede temperatuur van je koelkast is ook goed voor het elektriciteitsverbruik.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021