Teveel spaghetti gekookt! En nu?

Teveel spaghetti gekookt! En nu?

Je hebt teveel pasta gekookt. Dat gebeurt zelfs de beste kok nog wel eens. Het lijkt vaak zo weinig, maar vergeet niet dat bij het koken het volume van de pasta meer dan verdubbelt! Uiteindelijk kook je daarom al snel te veel. Gooi het niet weg, je kan er nog veel mee doen.

 1. Weer opwarmen.
  Je kan pasta makkelijk weer opwarmen door het in een vergiet 30-45 seconden onder te dompelen in kokend water. Laat goed uitlekken en serveer met je favoriete pastasaus.
 2. De volgende dag meenemen.
  Wil je de pasta graag de volgende dag meenemen in je lunch box, spoel het dan direct af onder koud water (zo stopt het kookproces) en bewaar het met een beetje olijfolie, peper en zout en je favoriete specerijen (bijvoorbeeld basilicum, oregano, marjolein…) in een diepvrieszakje of doosje met deksel in de koelkast. Je hoeft er alleen wat stukjes kaas en restjes gegrilde groenten (volgens het seizoen) aan toe te voegen en je hebt een heerlijke pastasalade.
 3. Soep
  Of houd je meer van soep? Maak een soep die je lekker vindt en laat de pasta in even meewarmen als vermicelli.
 4. Bewaren in de koelkast.
  Gekookte pasta kan je afgesloten in een vershoudbakje nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat de pasta snel afkoelt. Zet de restjes daarom binnen 2 uur in de koelkast. Gekookte pasta gaat plakken. Om het plakken te voorkomen, kan je een lepeltje olijfolie door de pasta heen roeren. Al dente krijg je de pasta niet meer, maar het is nog goed te gebruiken voor een avondje pasta eten.
 5. Invriezen
  Het invriezen van deegproducten (zoals pasta) is vaak niet aan te raden omdat de textuur verloren gaat. Gekookte pasta kan je het beste samen met de saus invriezen. Ook bij het invriezen gaat de pasta namelijk plakken, maar door het samen te voegen met de saus kan je dit voorkomen. Je kan ingevroren pasta tot 3 maanden bewaren in de vriezer.

Een pastameter is een goed hulpmiddeltje om te voorkomen dat je teveel pasta kooktGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021