Prei/Tomaat/Champignon Quiche van croissantdeeg maken

Prei/Tomaat/Champignon Quiche van croissantdeeg maken
Volgorde van de stappen. Dit ga je doen, in deze volgorde
  • STAP 1: Boodschappen doen
  • STAP 2: Snijden: Snijden van de tomaten, de prei en de champignons
  • STAP 3: Voorbakken: Voorbakken van de prei en de champignons (want zonder voorbakken worden ze in de oven niet gaar genoeg)
  • STAP 4: Oven aanzetten om voor te verwarmen
  • STAP 5: Quiche voorbereiden en bereiden
  • STAP 6: Quiche in de oven zetten

STAP 1: BOODSCHAPPEN DOEN

Dit heb je nodig:

  • 340 gram croissantdeeg (blik) (Danerolles croissants extra large) (Meestal te vinden in de buurt van de broodafdeling)
  • romatomaten
  • 2 kleine preien
  • 1 klein bakje champignons
  • 3 middelgrote eieren (met de M op de doos)
  • zout en peper
  • 125 gram crème fraîche
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • een paar sprietjes bieslook (losse sprietjes zijn vers verpakt in een verpakking in de koeling ) in de buurt van de zakken sla.
STAP 2: SNIJDEN
  1. Snijd de tomaten in plakjes. Haal de zaden eruit met een mesje, omdat anders je quiche te nat wordt. Zet de gesneden tomaten even aan de kant.
  2. Snijd de prei in ringetjes en was de ringetjes omdat er vaak zand aan een prei zit. Zet de prei ook aan de kant.
  3. Snijd ongeveer tweederde van het bakje champignons in plakjes en zet ook weer aan de kant. (Een heel bakje is te veel).
STAP 3: VOORBAKKEN
  1. Zet een koekenpan of wok op het fornuis en doe er wat olie in. Doe nu de champignons in de pan en bak ze even aan totdat ze mooi bruinig zijn en kleiner zijn geworden. Als dit klaar is doe je ze in een vergiet en dat vergiet laat je in de gootsteen staan zodat de champignons kunnen uitlekken. (Champignons kunnen vaak nat blijven en dat is niet fijn in je quiche, die wordt dan ook te nat).
  2. Doe nu een paar drupjes olie in dezelfde pan als waar je zonet de champignons in hebt gebakken. Nu doe je de preiringetjes erin. Die bak je ook even aan. Dat hoeft maar 3 minuten. Als dat klaar is zet je de preiringetjes weer even apart.
STAP 4: OVEN AANZETTEN (VOORVERWARMEN)
  1. Nu ga je de oven aanzetten om voor te verwarmen. Zet de lege oven op 200 graden.
STAP 5: QUICHE VOORBEREIDEN EN BEREIDEN
  1. Maak het blikje croissantdeeg open. Er zit een markeertekentje bij de bovenkant van het blikje. Als je vanaf daar het papier van het blik trekt zal het kartonnen blikje vanzelf opengaan in twee helften. Die trek je van elkaar af en dan heb je een rol deeg voor je liggen. Die rol bestaat uit 6 delen die met perforatiegaatjes van elkaar gescheiden zijn. Haal er steeds een stuk van af, en bekleed zo de quiche-vorm totdat hij mooi bedekt is. Probeer zo min mogelijk deeg over elkaar heen te leggen. Het deeg dat boven de vorm uitsteekt haal je weg.
  2. Nu ga je de eieren splitsen. (Het eiwit en de dooiers van elkaar scheiden). Zie ook: Hoe moet ik eieren scheiden?
  3. Doe het eiwit in een kom en ga nu mixen met de mixer. Je zal zien dat hoe langer je mixt hoe stijver het eiwit wordt. Als het zo stijf is dat het in piekjes omhoog blijft staan is het goed. Zet de kom even aan de kant.
  4. Doe nu de eierdooiers in een andere kom en mix ze even door elkaar (een paar tellen).
  5. Voeg de crème fraîche bij de dooiers en mix erdoor. Mix alle kruiden (de tijm, oregano, parikapoeder, kerriepoeder, de peper en het zout) door het mengsel, gewoon allemaal tegelijk in één keer. Roer daarna ook de geraspte kaas erdoor, dat kan je het beste gewoon met een lepel doen, het is niet handig om de kaas met de mixer te doen.
  6. Nu moet je het gemixte eiwit dat je apart hebt staan bij je eigeelkruiden-mengsel doen en met een lepel roer je het door elkaar tot één mooi mengsel.

Nu wordt het makkelijk: Het opbouwen van je quiche.

  1. Verspreid de stukjes gesneden tomaat over het deeg van je quiche in de vorm.
  2. Verspreid daar vervolgens de champignons over en daarna de prei.
  3. Bedek alles met je ei-mengsel.
  4. Knip ongeveer 4 of 5 bieslooksprietjes in stukjes en strooi ze over de quiche
STAP 6: IN DE OVEN
  • Zet de quiche nu op een rooster in de oven. Zorg dat je rooster in het midden van de oven zit.
  • Zet de ovenklok (of de timer op je telefoon) nu op 20 minuten. Daarna is hij klaar!
  • Haal de quiche, met ovenwanten aan, uit de oven en zet hem op het aanrecht. (Wel onderzetters neerzetten om je aanrecht te beschermen). Wacht een minuut of vijf, en snijd hem dan aan.

Related Posts

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette is weer eens wat anders, niet iets dat je heel vaak maakt, en daarom wel zo apart, en natuurlijk erg lekker!

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Maak eens een quiche op tortillas in plaats van op bladerdeeg of croissantdeeg. Apart! En deze is Mexicaans.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021