4-seizoenenpeperkaas maken

4-seizoenenpeperkaas maken
Nodig
  • 4-seizoenenpeperkorrels (in een potje van Verstegen, dit potje is meteen een pepermolentje om te malen, bij elke supermarkt verkrijgbaar)
  • paprikapoeder mild
  • tomatenketchup
  • 200 gram zuivelspread naturel (het maakt niet uit welk merk of welke supermarkt, het staat bij de monchou, de Philadelphiakazen en de roomkazen in de koeling)
Bereiding
  1. Doe alle zuivelspread in een ruime kom zodat je genoeg ruimte hebt om te roeren
  2. Voeg hierbij 1 grote afgestreken theelepel paprikapoeder (mijn theelepel was iets groter dan gemiddeld)
  3. Voeg hierbij 1,5 grote afgestreken theelepel gemalen 4-seizoenenpeper
  4. Voeg hierbij 1 volle grote theelepel tomatenketchup
  5. Roer alles met een lepel goed door elkaar
  6. Doe je peperkaas in een leuk glazen potje of in een klein schaaltje om te serveren
Tip:

Als je alleen kleine theelepeltjes hebt zou ik proberen: 2 kleine theelepels paprikapoeder, 3 kleine theelepels gemalen peper en 2 volle kleine theelepels tomatenketchup. Het is hoe dan ook goed om tussendoor te proeven, want misschien houd jij wel van nóg pittigere kaas, je voegt dan meer peper en paprika toe, of je houdt van hele zachte milde kaas, dan zou je minder peper toe kunnen voegen.

Recept van Carla


Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021