4 x komkommer als bijgerecht

4 x komkommer als bijgerecht

KOMKOMMER ZUUR

Nodig
  • 1 komkommer in dunne plakjes geraspt
  • 1 eetlepel slasaus naturel (uit een fles, supermarkt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • paar druppels maggie
  • peper
Bereiding
  1. Doe de geraspte komkommerplakjes in een schaal
  2. Voeg de ingrediënten toe en roer door elkaar

KOMKOMMER ZOET

Nodig
  • 1 komkommer in dunne sliertjes geraspt
  • 1 eetlepel suiker
Bereiding
  1. Doe de geraspte komkommer in een schaal
  2. Voeg de suiker toe en roer door elkaar

KOMKOMMER ANDERS

Nodig
  • 1 komkommer in dikkere plakken gesneden
  • 1 a 2 eetlepels sladressing honing/mosterd
Bereiding
  1. Doe de komkommerplakken in een schaaltje
  2. Meng de eetlepels dressing er doorheen.

KOMKOMMER MET DILLE EN CITROEN

Nodig
  • 5 takjes dille, fijngeknipt
  • ½ bekertje zure room
  • selderijzout (te krijgen bij de Verstegen kruidenpotjes in de supermarkt)
  • citroensap
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
Bereiding
  1. Roer de dille door de zure room.
  2. Breng op smaak met selderijzout, citroensap en peper.
  3. Verdeel de plakjes komkommer over twee borden.
  4. Schep de zure room in het midden.
  5. Garneer met een toefje dille.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021