INGREDIËNTEN;
2 personen
- 500 gr stamppotaardappelen
- 75 ml volle melk
- 15 g ongezouten roomboter
- een snufje gemalen nootmuskaat
- peper en zout
KEUKENSPULLEN:
- pureestamper
BEREIDING:
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
- Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.
- Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken.
- Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
- Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.
- Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
VARIATIETIP:
Je kunt deze aardappelpuree ook met kaas maken. Voeg dan 100 g oude kaas in blokjes van ½ cm toe. Schep ze vlak voor het serveren door de puree.
VARIATIETIP:
Lekker met een halve eetlepel grof gemalen mosterd (bijv. Zaanse) en verse kruiden, zoals een half bakje fijngesneden platte peterselie (15 g) (bij de supermarkt in de koeling). Schep vlak voor het serveren door de puree.
VARIATIETIP:
Met 1 theelepel kerriepoeder en een halve fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) geef je de puree een pittig accent.
Dat was niet zo moeilijk. Het is meteen gelukt.
Goed zo, het is best leuk hè, als het gewoon lukt!