Andijviestamppot

Andijviestamppot
Nodig

2 personen 

  • halve kilo (500 gram) kruimige aardappelen
  • 1,5 ui (of 1 hele grote)
  • 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • slasaus naturel uit een fles
  • half zakje Verstegen andijviekruiden
  • 400 gram gesneden andijvie (van een krop of voorgesneden in een zak in de koeling)
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 tomaten
  • peper en zout
Bereiding
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen afgedekt in 20 min. gaar.
  • Snipper ondertussen de uien en snijd de tomaten in stukken.
  • Verhit de boter in een koekenpan en voeg de ui toe.
  • Fruit de ui 2 minuten op lage temperatuur en kruid met wat peper en zout.
  • Giet de aardappelen af als ze klaar zijn.
  • Schenk de melk bij de aardappelen en stamp fijn.
  • Voeg een eetlepel slasaus aan de puree toe en roer er door.
  • Roer de gefruite uitjes door de puree.
  • Roer de andijviekruiden door de puree.
  • Schep de andijvie en de stukken tomaat door de puree, verdeel over de borden en serveer.
  • Lekker: Maak er jus bij.
Tip: Strooi er eventueel kleine blokjes kaas overheen. Gehaktballen zijn lekker
bij andijviestamppot, of rookworst.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021