Appelcake bakken

Appelcake bakken
Nodig
  • 200 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (bij de bakspullen in de supermarkt)
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzende bloem (gezeefd. je zeeft het zelf met een zeef boven je beslagkom)
  • snufje zout
  • 1 grote appel of 2 kleine appels (Elstar appels zijn het lekkerst voor appelcake)
  • cakevorm van ongeveer 24 centimeter en een zeef
Bereiding
  • Zorg dat je boter op kamertemperatuur is (dus dat het niet meer koud is en een poos op het aanrecht heeft gelegen, zo kan je het veel beter mixen).
    Schil de appelen en snijd ze in partjes. Besprenkel ze met citroen zodat ze niet verkleuren, ze liggen namelijk wel even apart omdat je nu eerst het beslag gaat maken. Achteraf schillen is niet handig omdat dan je beslag te lang blijft staan voordat het de vorm in gaat.
  • Vet de cakevorm in. Hiervoor kun je bakspray gebruiken of boter met een kwastje. Bakspray is handiger en bij bakspray hoef je de vorm niet meer met bloem te bestuiven. Als je de vorm met boter invet moet je daarna nog even de ingevette vorm met bloem bestuiven om te voorkomen dat je cake er aan het eind niet goed uit wil.
  • Klop met de mixer in een grote mengkom de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker tot een licht en luchtig mengsel (dat zal zo ongeveer 4 à 5 minuten mixen zijn).
  • Breek de eieren en mix ze één voor één door het boter-suikermengsel. Niet langer mixen na elk ei dan nodig is om het ei erdoor te mengen.
  • Zeef de bloem en het snufje zout boven de kom en mix alles tot een homogeen beslag. Als je de bloem zeeft wordt het fijner, en dat moet voor het beslag.
  • Schep het beslag in de ingevette (en met bloem bestoven als je hebt ingevet met boter) cakevorm.
  • Bak de cake 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 175°C. (Dus het rooster moet op middenhoogte in de oven gezet worden).
  • Verlaag de temperatuur na dit kwartiertje tot 160°C en laat de cake nog 30 minuten verder bakken. Controleer na 30 minuten met een metalen prikker of satéprikker of de cake gaar is: Je prikt de satéprikker in het midden van bovenaf in de cake, als hij droog uit de cake komt, is hij klaar, is het prikkertje nog niet helemaal droog dan laat je hem nog even verder bakken. Is hij klaar? Laat de cake dan op een rooster afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Tip: Om de cake nog mooier te maken kan je er poedersuiker overheen strooien.
Tip: Wil je een vleugje kaneelsmaak? Voeg dan 2 volle theelepeltjes kaneel aan
het beslag toe.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021