De stappen
Je hoeft maar twee stappen te volgen voor deze salade
STAP 1: Voorbereiding (het bakken van de boontjes en de taugé)
STAP 2: Het maken van de salade (mengen)
Nodig
- 200 gram Snijboontjes (je kan voorgesneden snijboontjes kopen per 200 gram in een zakje)
- Bakje ‘salade paprika mais rozijnen‘ van 225 gram (bij de Coop)
- Bakje taugé van 200 gram
- Klein zakje ijsbergsla van 100 gram
- Klein bakje koksroom
- Zout en peper
- Kurkuma (in een potje bij de kruiden)
- Gemalen komijnzaad (in een potje bij de kruiden)
- Paprikapoeder mild (in een potje bij de kruiden)
- Kerriepoeder (in een potje bij de kruiden)
- Tijm gedroogd (in een potje bij de kruiden)
- Uienpoeder (in een potje bij de kruiden)
- Sojasaus (in een flesje bij de Oosterse ingrediënten)
- Maggie
- Olijfolie om in te bakken
Voorbereiding
- Doe in een koekenpan een scheutje olijfolie
- Doe de snijboontjes er in en roerbak ze totdat ze zacht zijn
- Voeg nu de taugé toe en roerbak dit mee. Ongeveer 5 minuten is goed
- Kruid je boontjes/taugé met een snufje zout en en snufje peper
De salade maken
- Doe de ijsbergsla in een kom, groot genoeg om straks alles goed om te kunnen husselen
- Voeg hier je snijboontjes/taugé bij en roer het door elkaar
- Voeg het saladebakje paprika/mais/rozijnen er bij en roer alles door elkaar
- Kruid je salade met een snufje (een snufje is ongeveer een halve theelepel) kurkuma, komijnzaak, paprikapoeder, kerriepoeder, tijm en uienpoeder en roer door elkaar
- Roer nu twee eetlepels sojasaus en 1 eeltlepel koksroom door de salade
- Nu alleen nog een paar druppels maggie erdoor roeren.
Recept van Carla