Basissaus spaghetti / macaroni

Basissaus spaghetti / macaroni

INGREDIËNTEN:

  • 1 kilo tomaten (losse tomaten afwegen, meestal zijn het er 6 die je nodig hebt, bij verpakkingen per 6 staat het op het etiket)
  • flinke hand verse basilicum (als je niet een potje met een heel plantje wilt kopen, liggen er in de koeling bij de sla afdeling kleine verpakkinkjes met een paar verse takjes/blaadjes van 15 gram, 1 pakje is genoeg)
  • 1 ui
  • 50 gram tomatenpuree (blikje)
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper en oregano (gewoon uit een potje bij de kruiden)
  • extra vierge olijfolie (Dit staat op het etiket. Extra vierge is olie die koudgeperst is, daarom is deze olie gezonder)

BEREIDING:

  • Snipper de ui en de knoflook
  • Snijd de basilicum fijn (alleen de blaadjes, niet de takjes).
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Verhit een flinke scheut extra virgin olijfolie in pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even op laag vuur.
  • Voeg de tomaten en basilicum toe, zet nu het vuur iets hoger en laat alles even doorpruttelen. Blijf goed roeren, zodat alle tomaten zacht worden.
  • Terwijl je blijft roeren, kun je de tomaten aandrukken met een pollepel, zodat ze uit elkaar vallen.
  • Als de tomaten helemaal zacht zijn geworden, (dit zal ongeveer 30 minuten duren), voeg je de tomatenpuree toe. Roer dit er goed doorheen.
  • Voeg wat zout en peper en oregano toe naar smaak.
  • Lekker om er bij het serveren geraspte kaas over te doen.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021