Basmati rijst koken

Basmati rijst koken
Nodig
  • 1 pak Basmati rijst van 400 gr
  • zout
Bereiding
  • Weeg de hoeveelheid rijst die je wil koken af, gemiddeld genomen 100 gram per persoon.
  • Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook.
  • Op het moment dat het water kookt, voeg je al roerend de basmati rijst toe, eventueel met een snufje zout.
  • In ca. 8 tot 10 minuten kook je de basmati rijst gaar.
  • Giet het water af en laat de rijst nog 15 minuten in de pan droog stomen met het deksel op de pan. (Gewoon op een onderzetter op het aanrecht dus niet op het fornuis).
  • De basmati rijst is dan klaar om geserveerd te worden.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Rodebietensalade met saladekaasblokjes

Rodebietensalade met saladekaasblokjes

Deze rodebietensalade is makkelijk te maken en heel geschikt bij een barbeque of zomaar als lunch.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER4/2021