Appelflap / Kersenflap maken

Appelflap / Kersenflap maken
Nodig
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg (10 plakjes)
  • 3 grote appels (bijv. Elstar)
  • 50 g rozijnen
  • 20 g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • suiker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 210oC (heteluchtoven), leg bakpapier op de plaat
  2. Laat de plakjes bladerdeeg 5 à 10 minuten ontdooien
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
  4. Meng de appelblokjes met rozijnen, suiker en kaneel.
  5. Schep in het midden van elk plakje een lepel van je zelfgemaakte appelcompote (niet te veel, anders komt het door de randen heen straks als je gaat vouwen)
  6. Vouw elk plakje diagonaal dicht zodat het driehoeken worden
  7. Druk de randjes iets aan zodat ze dicht blijven, bevochtig de randen heel iets met water, dan plakt het makkelijker dicht
  8. Bevochtig de bovenkanten van de flappen dun met water
  9. Bestrooi de bovenkanten met suiker (niet te veel)
  10. Bak de flappen in de oven gedurende 10 à 15 minuten op 210oC, controleer na ongeveer 8 minuten of het niet te hard gaat en of het in jouw oven misschien al klaar is
Tip: Geen tijd om zelf appelcompote te maken? Gebruik voor de vulling dan een
potje appelcompote of abrikozencompote (bij de appelmoes in de supermarkt), 
of vlaaivulling uit een blikje (bijvoorbeeld kersen, of aardbei, of bosvruchten)

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021