NODIG:
- 1 bloemkool
- 1 zakje saus (bijvoorbeeld witte saus, kaassaus of kerriesaus) bij de supermarkt bij de zakjes sauzen en mixen)
- nootmuskaat (als je geen zakje saus hebt)
BEREIDING:
- Maak de bloemkool schoon door de bladeren te verwijderen en het dikke gedeelte van de stronk af te snijden;
- Was de bloemkool met koud water en snij indien gewenst de bloemkool in gelijke stukjes;
- Breng een dun laagje water met zout aan de kook;
- Doe de bloemkool in zijn geheel of in stukjes in de pan om deze te koken. Een hele bloemkool moet 8 tot 10 minuten koken, bloemkoolroosjes mogen 5 tot 8 minuten koken;
- Giet de bloemkool af als je er gemakkelijk met een vork in kan prikken en de bloemkool blijft hangen;
- Serveer de gekookte bloemkool of verwerk deze verder.
WAT DOE JE OVER DE BLOEMKOOL)
Je kan een zakje saus kopen, van Knorr of Maggie of van een huismerk. Bereid dit volgens de aanwijzing op het zakje.
Ook kan je in plaats van een zakje saus de bloemkool bestrooien met nootmuskaat.