Braadworst bakken

Braadworst bakken

Worsten zijn bedrieglijk als je niet even oplet: van buiten knapperig en bruin, van binnen rood en rauw. En hoewel dit bij runderworsten mag, raden we dit bij varkens- en kippenworsten af. Hoe garen we ze wel volledig?

Er zijn meerdere problemen die opdoemen wanneer je rauwe worsten direct grilt boven vuur. Dit zijn onder andere; ‘ontploffen’, waardoor al het (vlees)sap wegvloeit; worsten die van binnen nog rauw zijn, of zó doorbakken dat ze doorgaan als schoenzool. Hoe lossen we dit op? ….

Dit los je op door de worsten eerst te koken.

Plan van aanpak

Koken dus. Leg de rauwe worsten in een (koeken)pan. Voeg hier water aan toe totdat ze net onder staan. Zet het vuur aan en wacht tot ze beginnen te sudderen. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Zet het vuur uit en haal de worsten uit de pan. Deze zijn nu volledig gegaard. 

Op dit moment zien de braadworsten er nog niet zo heel appetijtelijk uit. Geen stress. We gaan ze nu bakken in de pan. Je kunt de worsten nu in hun geheel in de pan leggen of vooraf in stukken snijden. Verwarm boter in een hete pan en bak de worsten knapperig en bruin. Dit is minutenwerk – de worsten zijn immers al gegaard. 

Bron: 24kitchen

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021