Broccoli koken

Broccoli koken

NODIG:

  • 2 stronken broccoli voor 2 personen. 1 stronk is net te weinig.
  • 1 zakje kerrie- of kaassaus van Knorr of Maggie of een huismerk.

BEREIDING:

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en snijd ondertussen de broccoli (inclusief stronk) in gelijke stukjes.
  • Voeg als het water kookt de stukjes broccoli toe aan het kokende water en voeg een snufje zout toe.
  • Doe het deksel op de pan en kook de broccoli in 3 tot 5 minuten gaar, waarbij je af en toe roert.
  • Prik na 3 minuten met vork in een dikker stuk broccoli. Als dit makkelijk gaat is de broccoli beetgaar en kan je deze afgieten. Gaat dit niet makkelijk dan probeer je over 30 seconden nog een keer.
  • Maak nu je sausje klaar voor over de broccoli zodat je de groente kan serveren.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021