Chili con carne

Chili con carne
Nodig
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • zonnebloemolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram gepelde tomaten in blik
  • 1 bosje koriander
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 limoen
  • 125 mililiter zure room
  • halve theelepel chilipoeder
  • 400 gram kidneybonen
  • zout en peper
Bereiding
  1. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  2. Snijd de bleekselderij in ringetjes
  3. Verhit olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder (een beetje, chilipoeder is scherp. Je kan beter wat meer er bij doen, want eruit halen kan niet meer) bleekselderij en rode paprika toe en bak kort mee.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe. Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.
  5. Snijd de koriander fijn. Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken. Voeg dit toe aan de Chili con carne saus. Warm nog circa 5 minuten mee.
  7. Voeg de resterende koriander toe. Breng op smaak met zout en peper en chilipoeder.
  8. Schep het zure room/koriander mengsel op de chili con carne.

Chili con carne Serveren

Chili con carne wordt vaak geserveerd door er een paar tortilla chippies in te prikken. Maar je kunt het ook met eenTurks brood serveren. Snijd het Turks brood in stukken en serveer het bij de chili con carne.

Related Posts

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette is weer eens wat anders, niet iets dat je heel vaak maakt, en daarom wel zo apart, en natuurlijk erg lekker!

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Maak eens een quiche op tortillas in plaats van op bladerdeeg of croissantdeeg. Apart! En deze is Mexicaans.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021