Nodig
- 300 gram tarwebloem
- 1 theelepel zout
- 2 middelgrote eieren (met de M op de doos)
- 500 mililiter chocolademelk
- 30 gram ongezouten roomboter
- 2 rijpe bananen
- 4 bollen Roomijs Stracciatella (bak 1 liter)
- 4 eetlepels schenkstroop
- 0.5 eetlepel poedersuiker
Bereiding
- Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
- Voeg de eieren en de helft van de chocolademelk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
- Schenk de rest van de chocolademelk erbij en klop opnieuw glad.
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 minuten staan.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in.
- Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
- Laat de pannenkoek ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
- Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut
- Herhaal met de rest van het beslag
- Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Garneren
- Snijd de bananen in plakjes. Leg de pannenkoeken op de borden en garneer ze met banaanplakjes.
- Schep op elke pannenkoek een bol Hertog Romige Straciatella ijs en lepel de stroop erover. Bestuif met poedersuiker.