Doperwten koken

Doperwten koken

Doperwten kun je koken, maar ook stomen, wokken of roerbakken.

Koken

Koken kan je het beste doen in weinig water met geen of bijna geen zout. De kooktijd is ongeveer 4-7 minuten voor mooie beetgare erwtjes. Zorg dat ze niet hard doorkoken, want dan kunnen erwten stukgaan. Het klassieke recept is: opdienen met een snufje zout, een klontje boter en wat fijngehakte verse peterselie.

Stomen

Stomen is een goede manier om zoveel mogelijk smaak en vitaminen te behouden. Binnen 6-10 minuten zijn ze meestal wel gaar.

Wokken of roerbakken

Doperwten lenen zich uitstekend om wat meer groen en knapperige structuur aan roerbakgerechten te geven. Reken op een roerbaktijd van 4-6 minuten.


Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021