Gebakken Lekkerbekje

Gebakken Lekkerbekje

Heb je Lekkerbekjes gekocht dan gaat het erom dat je ze op de goede manier opwarmt. Verwarm lekkerbekjes niet In de magnetron, het vocht in de vis verdampt en hierdoor worden de lekkerbekjes droog.

Nodig
  • Lekkerbekjes
  • Ovenschaal (bord) of koekenpan (afhankelijk van hoe je gaat verwarmen)
  • Zilverfolie (als je in de oven gaan verwarmen)
  • De ingrediënten voor 1 van de drie onderstaande sausjes (als je een sausje over de lekkerbekjes gaat doen).
Oven
  1. Verwarm de oven voor op 250*c.
  2. Op het aanrecht 4 stukken aluminiumfolie van 20 bij 30 cm. met de glimmende kant naar boven uitspreiden.
  3. Leg de lekkerbekjes in het midden.
  4. Vouw de folie als een pakketje dicht.
  5. Leg de pakketjes met de sluikant naar boven op het rooster (rooster in het midden van de oven plaatsen).
  6. Verwarm de lekkerbekjes nu in ca. 10 minuten.
  7. Haal de lekkerbekjes uit de folie halen en leg ze op de borden. Saus erover verdelen.
Koekenpan

Je kan lekkerbekjes ook even kort in een droge koekenpan verwarmen. Je doet dat dan zonder boter of olie te gebruiken op een lage temperatuur zodat ze langzaam warm worden.

Tip: Als je geen saus maakt is het lekker om op het lekkerbekje
een schijfje citroen te leggen en wat peterselie
3 sausjes om te maken voor over de lekkerbekjes:
Champignon-dillesaus (warm) :
  • Zakje dillesaus
  • 2 deciliter water
  • champignons in plakjes gesneden
  • koffieroom
  • paar druppels tabasco

Verwarm in een steelpan het zakje dillesaus en 2 dl. water volgens de gebruiksaanwijzing. Toevoegen: Champignons in plakjes gesneden, koffieroom en enkele druppels tabasco. Goed door elkaar roeren.

Met tomaten-uiensaus: (warm)
  • boter
  • uitje (gesnipperd)
  • blik tomaten op sap
  • basilicum
  • zout, peper en suiker
  • bieslook

Fruit in een steelpan in de boter het uitje. Giet een blik tomaten af en voeg de tomaten aan de ui toe. Roer de basilicum, zout, peper en suiker erdoorheen. Zonder deksel ca. 15 min. zachtjes doorkoken. De bieslook erboven fijnknippen.

Met peterseliesaus (koud)
  • mayonaise
  • ansjovispasta
  • citroensap
  • 8 takjes peterselie

Doe de mayonaise, ansjovispasta en citroensap in een kom. Knip 8 takjes peterselie fijnknippen en voeg toe aan het mayonaise mengsel. Roer de peterselie erdoorheen.

Lekkerbekjes zijn lekker met frietjes en sla, of aardappels en broccoli.

Related Posts

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette is weer eens wat anders, niet iets dat je heel vaak maakt, en daarom wel zo apart, en natuurlijk erg lekker!

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Maak eens een quiche op tortillas in plaats van op bladerdeeg of croissantdeeg. Apart! En deze is Mexicaans.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021