Gevulde courgettes met roomkaas maken

Gevulde courgettes met roomkaas maken

Stappen

  1. Snijden van ingrediënten
  2. Ovenschaal klaarzetten en invetten
  3. Oven voorverwarmen
  4. Vulling maken
  5. In de oven
Nodig
  • 2 courgettes (1 courgette per persoon)
  • 1 grote ui, gesnipperd 
  • 2 tomaten, in stukjes 
  • 1 gele paprika
  • 1 klont boter 
  • 100 gram tofu of noten naar wens (of 200 gram gehakt)
  • peper en zout, kerrie, paprikapoeder, heel klein beetje chilipoeder, komijnpoeder
  • 100 gram roomkaas 
  • 50 gram geraspte kaas
Voorbereiding
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en haal met een lepel het vruchtvlees eruit, snijd dit vruchtvlees klein en zet apart in een schaaltje
  • Snijd de paparika en de tomaat in stukjes
  • Snipper de ui
  • Vet de ovenschaal in (bijvoorbeeld met Dr. Oetker bakspray)
Bereiding
  1. Fruit de ui in boter (als je straks gehakt gaat gebruiken moet je dit nu meerullen).
  2. Voeg de roomkaas toe en laat al roerende smelten.
  3. Meng de ui met roomkaas samen met de tomaat, vruchtvlees van de courgettes en tofu )of noten of gehakt). Als je gehakt gebruikt moet je het rullen totdat het aangebakken is, beter is om het gehakt al te rullen voordat je de ui in de pan doet.
  4. Maak dit mengsel op smaak met peper en zout en de kruiden. 
  5. Vul de holle courgettes met het mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over.
  6. Zet de courgetteschotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175ºC.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Rodebietensalade met saladekaasblokjes

Rodebietensalade met saladekaasblokjes

Deze rodebietensalade is makkelijk te maken en heel geschikt bij een barbeque of zomaar als lunch.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER4/2021