Nodig
- 6 eieren (L)
- 1 theelepel mosterd
- 2 scheutjes tabasco
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook (dus niet fijngeknipt, voor de garnering, dat eet je niet op)
- Verse peperkorrels (voor de garnering, dat eet je niet op)
- 6-8 radijsjes
- Paar (gewassen) blaadjes sla
Bereiding
- Kook de eieren in 8-10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en pel ze wanneer ze afgekoeld zijn.
- Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal voorzichtig de dooiers eruit en doe deze in een kom.
- Voeg de tabasco, mayonaise en bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.
- Vul de eieren met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of doe de vulling in een diepvrieszakje en knip daar een puntje af om er een spuitzakje van te maken. (Stap 1 t/m 4 is het recept voor gevulde eieren).
- Leg de eieren met de vulling naar onderen op een paar blaadjes sla.
- Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Snijd met een mes een horizontaal sneetje (over de breedte dus) aan de bovenkant van het ei en geef ieder ei twee oortjes van radijs.
- Geef ieder ei twee zwarte peperkorrels als oogjes en een rode peperkorrel als neusje. Maak snorhaartjes van wat verse bieslook. Voeg een staart van bieslook toe.
