Groentensoep met balletjes

Groentensoep met balletjes
Ingrediënten
  • 300 gram Rundergehakt
  • 1 snufje Paparikapoeder
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 scheutje Koffiemelk
  • 1200 mililiter Water
  • 3 blokjes Groentenbouillonblokjes
  • 250 gram Soepgroenten fijngesneden (Zak, in de koeling supermarkt bij de sla-afdeling)
  • 1 handje vermicelli
  • 1 stuks Ui (Grote ui)
  • 1 klontje boter
Bereiding
  • Meng het gehakt met de kruiden (paprikapoeder, zout en peper) en een scheutje koffiemelk en draai er kleine balletjes van.
  • Snipper de ui (in kleine stukjes snijden)
  • Fruit de ui aan tot de ui bruin begint te kleuren, voeg nu meteen de soepgroenten toe en bak die 1 minuut mee
  • Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes en de vermicelli toe en laat de soep nog 15 minuutjes zachtjes doorkoken.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021