Halloween mummie hotdogs

Halloween mummie hotdogs
Nodig
  • 1 blikje knakworst
  • 1 blikje croissantdeeg (dit is hoe zo’n blikje eruitziet, deze is van de Coop maar elke supermarkt heeft ze)
  • mosterd
Bereiding
  1. Leg de knakworstjes op een bord (gewoon koud), het vocht uit het blik heb je niet meer nodig)
  2. Maak het blikje croissantdeeg open en wikkel het deeg iets af (croissantdeeg is al klaar en zit opgerold in het blikje, de driehoeksvormige plakjes zijn van elkaar gescheiden door perforatiegaatjes), je hebt maar twee plakjes nodig
  3. Snijd het deeg in dunne repen
  4. Wikkel de repen om de worstjes heen zoals op de foto bij dit recept, Laat genoeg ruimte tussen de repen want het deeg wordt dikker in de oven
  5. Let de omwikkelde worstjes in de oven op ovenpapier, gebruik de bakplaat van de oven
  6. Bak de worstjes 10 à 15 minuten op 180oC/200oC. (Wat is dat voor jouw oven?)
  7. Nadat je de worstjes uit de oven hebt gehaald maak je de oogjes met mosterd
Tip: Je hebt nu best veel deeg over, weggooien is zonde. Rol het gewoon op zoals je het zou
oprollen om croissants te maken, en leg ze bij de mummie worstjes in de oven (of daarna, in
een tweede ronde). Zelfde baktijd als de mummies. Zo heb je nog wat lekkere croissantjes
erbij.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021