Nodig
- Bladerdeeg voor hartige taart (Koopmans)
- 400 gram half om half gehakt
- 1 grote ui
- Groentenpakket Italiaanse groenten (waspeen / broccoli / prei / peen / bonen / courgette / paprika)
- Spaghetti/Macaroni mix Honig
- Ei
- Geraspte kaas
Bereiding
- Rul het gehakt
- Snipper de uit en bak deze mee
- Voeg de groenten toe en bak deze mee
- Voeg de spaghetti/macaroni mix toe
- Vet de taartvorm in en bedek met bladerdeeg, zorg ervoor dat je zo min mogelijk bladerdeeg over elkaar legt, dit kan anders niet goed doorgaren. Prik gaatjes in de bodem met een vork om te voorkomen dat de bodem bol wordt.
- Zet de beklede taartvorm nu in de oven om hem heel even voor te bakken (dit heet blindbakken), ook dit weer om te voorkomen dat de bodem te nat wordt. Voordat je gaat voorbakken leg je een vel bakpapier op het deeg en daarop iets zwaars (bijvoorbeeld droge rijst of speciaal daarvoor bestemde bakparels). Door het gewicht hiervan zal de bodem niet gaan uitzetten). Bak de bodem voor in de oven op 200◦C gedurende 10 minuten. (Lees: Hoe moet ik blindbakken?)
- Haal de bodem uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en zet de bodem nogmaals in de oven gedurende 10 minuten op 200◦C.
- Haal de bodem weer eruit en laat hem afkoelen.
- Vul de vorm nu met de groenten.
- Kluts het ei en doe dit over het groentenmengsel.
- Eventueel wat geraspte kaas erover.
- Nu hoeft hij nog maar 15 minuten in de oven op 180◦C / 190◦C.
Blindbakken is bij deze taart echt aan te raden omdat een groentenvulling altijd nat blijft en de bodem zonder blindbakken zompig wordt en de bodem niet gaar wordt. Bekijk voor je de taart gaat maken even 'Hoe moet ik blindbakken?', het wordt dan een stuk duidelijker.