Ingrediënten
2 personen
- ½ kilo kruimige aardappel
- 200 gram middelgrote uien
- 300 gram winterpenen (In de winkel heb je ook hutspotpakketten, hierin zitten de wortelen en de uien al gesneden in een zak. Ze liggen in de koeling in de supermarkt bij de voorgesneden groenten)
- 37 gram ongezouten roomboter
- 750 mililiter water
- rookworst
- 50 mililiter halfvolle melk
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
Keukenspullen
- pureestamper
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Snijd de uien in halve ringen. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. (Of gebruik de hutspotpakketten waarin alles al gesneden is).
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee. (Bij een pakket doe je dit in 1 stap).
- Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
- Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.