Je eigen guacamole maken

Je eigen guacamole maken
Nodig
  • 2 trostomaten
  • 15 gram verse koriander (vers in een bakje per 15 gram in de koeling bij de supermarkt)
  • 1 rode ui (per twee te koop)
  • 2 avocado’s
  • halve theelepel komijn (in een potje bij de kruiden)
  • 2 el limoensap (flesje of zelf een limoen uitpersen)
Bereiding
  1. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 x 1/2 cm (brunoise).
  2. Snijd de koriander fijn en snipper de ui.
  3. Snijd de avocado’s doormidden.
  4. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree.
  5. Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.
Tip: Maak ook de salsa erbij en koop een bekertje crème frêche. Zet drie bakjes
klaar bij de nacho's of tortillachips, één met salsa, één met guacamole en één
met crème frêche. Zo is het nog Mexicaanser.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021