Nodig
- 2 trostomaten
- 15 gram verse koriander (vers in een bakje per 15 gram in de koeling bij de supermarkt)
- 1 rode ui (per twee te koop)
- 2 avocado’s
- halve theelepel komijn (in een potje bij de kruiden)
- 2 el limoensap (flesje of zelf een limoen uitpersen)
Bereiding
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 x 1/2 cm (brunoise).
- Snijd de koriander fijn en snipper de ui.
- Snijd de avocado’s doormidden.
- Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree.
- Meng de tomaat, koriander, ui, komijn en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.
Tip: Maak ook de salsa erbij en koop een bekertje crème frêche. Zet drie bakjes klaar bij de nacho's of tortillachips, één met salsa, één met guacamole en één met crème frêche. Zo is het nog Mexicaanser.