Nodig
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 potje jonge kapucijners (330 gram)
- 2 preien
- zout en peper
- 1 eetlepel slasaus (naturel, uit een fles)
- mosterd
- vloeibare bakboter (uit een plastic fles)
Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook dan de aardappelen gaar in een laagje kokend water. De aardappelen hebben 15-20 minuten kooktijd nodig.
- Laat de kapucijners uitlekken in een vergiet, spoel ze even kort schoon.
- Snijd de preien in ringen.
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze fijn met de pureestamper.
- Doe er wat zout en peper bij, twee klodders slasaus, een klodder mosterd en een scheutje melk (niet te veel, een klein scheutje), roer door elkaar.
- Proef even of je van iets wilt bijkruiden of dat het nu goed is.
- Voeg nu de kapucijners toe en roer erdoor.
- Roerbak in de vloeibare bakboter de preiringetjes in 5 minuten gaar.
- Meng de gebakken prei door de stamppot en verwarm alles nog even door.
Tip: Maak een lekkere jus bij de stamppot. Lekker met vissticks (vissticks maken) of gehaktballen (gehaktballen maken).