Nodig
- 250 gram verse aardbeien
- 125 gram mascarpone (koud)
- 8 gram vanillesuiker (Uit een zakje. Zakjes zitten per 10 verpakt, elk zakje heeft 8 gram)
- Chocoladebolletjes van bijvoorbeeld Chocofantasie van Dr. Oetker (decoratie voor de oogjes)
Voorbereiding
- Was de aardbeien en dep ze droog.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd éénderde van de onderkant van elke aardbei (het puntje).
- Zet de aardbeien op de kant waar het kroontje zat op een bord.
- Meng de mascarpone en vanillesuiker in een kom en vul hiermee de spuitzak.
Bereiding
- Snijd eerst een heel klein puntje (max. 2 mm) uit de spuitzak en spuit een mini bolletje op de kerstmutsen en knoopjes op de lijfjes.
- Snijd een groter stukje (1 cm) uit de spuitzak en spuit mooie ronde bolletjes vanillemascarpone boven op de grote aardbeien. Dit worden de gezichtjes van de kerstmannen.
- Dek af met de achtergehouden stukjes aardbei (mutsjes).
- Maak met de chocoladebolletjes oogjes in het gezicht van de kerstmannetjes.
Serveertip:
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Bewaartip:
Je kunt de kerstmannetjes 6 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.