Kipfilet bakken

Kipfilet bakken
Nodig
  • 2 kipfilets
  • zout en peper
  • kerriepoeder
  • boter om in te bakken
  • pan met een dikke bodem
Bereiding:
  1. Gebruik een pan met een dikke bodem. Kies ook voor een pan op maat. In een te grote pan brandt de boter sneller aan.
  2. Haal de kipfilets een half uur van te voren uit de koelkast. Zijn de kipfilets wat vochtig? Dep ze dan net voor het bakken droog met wat keukenpapier.
  3. Kruid de kipfilets vlak voor ze de pan in gaan met wat zout, peper en kerriepoeder.
  4. Laat eerst de pan goed heet worden. Voeg dan de boter toe. Zorg ervoor dat de boter in de pan voldoende heet is voor je de kipfilets toevoegt. Zo krijg je een krokant korstje waardoor sappen beter bewaard blijven. Gebruik geen vork tijdens het bakken. Door te prikken gaan sappen verloren. Werk liever met een spatel of tang.
  5. Bak de kipfilets op een hoog vuur. Laat de kipfilets goed aankorsten vóór je ze omdraait. Verlaag de temperatuur na het aankleuren om te vermijden dat de buitenkant te sterk uitdroogt en aanbrandt. Laat de kipfilets gedurende 7 à 8 minuten garen op een zacht vuurtje. De duur van de garing is afhankelijk van de grootte van de kipfilets. Kip moet altijd door en door worden gegaard. Kip is gaar als het vlees vanbinnen wit is.
Tip: Het is lekker om wat tijm mee te bakken in de pan

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021