Nodig
Voor 2 personen
- Klein pak macaroni (bijvoorbeeld Honig elleboogjes vlugkokend 250 gram)
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Reken 75 à 100 gram macaroni per persoon
- Breng in een ruime pan per 100 gram macaroni 1 liter water aan de kook.
- Laat de macaroni in het water glijden en voeg wat zout toe.
- Breng het water onder af en toe roeren opnieuw aan de kook.
- Kook de macaroni in 7 minuten gaar (al dente, dat betekent niet te zacht, voorkom altijd dat je papperige macaroni krijgt, al is je saus nog zo lekker, papperige macaroni verpest je gerecht).
- Houd voor iets zachtere macaroni 2 minuten langere kooktijd aan, maar ook hier, voorkom dat de macaroni te zacht wordt.
- Giet de macaroni af in een vergiet en roer er wat olijfolie doorheen. Olijfolie voorkomt dat de macaroni gaat plakken.