Macaroni koken

Macaroni koken
Nodig

Voor 2 personen

  • Klein pak macaroni (bijvoorbeeld Honig elleboogjes vlugkokend 250 gram)
  • zout
  • olijfolie
Bereiding
  • Reken 75 à 100 gram macaroni per persoon
  • Breng in een ruime pan per 100 gram macaroni 1 liter water aan de kook.
  • Laat de macaroni in het water glijden en voeg wat zout toe.
  • Breng het water onder af en toe roeren opnieuw aan de kook.
  • Kook de macaroni in 7 minuten gaar (al dente, dat betekent niet te zacht, voorkom altijd dat je papperige macaroni krijgt, al is je saus nog zo lekker, papperige macaroni verpest je gerecht).
  • Houd voor iets zachtere macaroni 2 minuten langere kooktijd aan, maar ook hier, voorkom dat de macaroni te zacht wordt.
  • Giet de macaroni af in een vergiet en roer er wat olijfolie doorheen. Olijfolie voorkomt dat de macaroni gaat plakken.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

4-seizoenenpeperkaas maken

4-seizoenenpeperkaas maken

Zelf peperkaas maken van verse 4-seizoenenpeper. Heerlijk op toosjes of op een stukje Turks brood of stokbrood. Ook nog eens heel makkelijk te maken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER4/2021