Maizena-sausje (roomsausje voor over groenten)

Maizena-sausje (roomsausje voor over groenten)
Nodig
  • Maizena
  • Melk
  • Nootmuskaat
  • Water
Bereiding:
  1. Giet 100 ml melk in de steelpan.
  2. Warm de melk op.
  3. Doe 2 eetlepels koud water in een kommetje.
  4. Los in dit kommetje 1 eetlepel maïzena op.
  5. Roer het maïzena-papje door de warme melk.
  6. Roer tot er een gebonden saus ontstaat.
  7. Strooi er een beetje nootmuskaat over.
  8. Tip: Je zou er ook nog wat kerrie door kunnen doen, zo krijg je iets meer een kerriesausje

Dit sausje kan je gebruiken voor door de andijvie, voor over de bloemkool of broccoli als je je sausje zelf wilt maken in plaats van een pakje saus


Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021