Nodig
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepel milde olijfolie
- 300 gram half-om-halfgehakt
- 690 gram sugo tradizionale tomatensaus in pot
- 500 mililiter halfvolle melk
- 50 gram besciamella sausmix
- 9 lasagnebladen
- 100 gram geraspte belegen kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul.
- Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet een klein laagje bechamelsaus in de ovenschaal. Leg daarop ⅓ van de lasagnebladen zodat alle saus bedekt is. Leg op de lasagnebladen een laagje tomaten-gehaktsaus. Herhaal dit twee keer, tot alles bijna op is. Eindig met een laag lasagnebladen en een laag bechamelsaus.
- Strooi de kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en mooi bruin worden.