Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken
Stappen
  1. Boodschappen doen
  2. Snijden
  3. Salade maken
Nodig
  • Een halve mini watermeloen – (Een mini watermeloen is de kleine variant van een ‘gewone’ grote watermeloen, ze zijn ook nog eens pitloos) (Geen zin om te snijden? Dan koop je stukjes watermeloen voorgesneden in een verpakking, dit is wel duurder).
  • 40 gram salade naar keuze (Je kan kiezen wat je het lekkerst vindt, rucola, ijsbergsla of bijvoorbeeld veldsla. Omdat je maar weinig nodig hebt kan je het best een klein zakje kopen uit de koeling bij de zakjes sla in de supermarkt)
  • Een halve Galiameloen (Een Galiameloen is een sappige en zoete meloen, heel geschikt voor salades). Geen zin om te snijden? Dan koop je stukjes Galiameloen voorgesneden in een verpakking, ook voor deze geldt dat voorgesneden wel duurder is).
  • 150 gram Mozzarella bolletjes (Je koopt ze in bolletjes in een zakje)
  • 6 blaadjes verse Basilicum (Je koopt ze in een verpakking met verse blaadjes, zo hoef je niet een heel potje te kopen want dan heb je veel te veel)
  • 2 eetlepels olijfolie – extra vergine
  • Peper en zout – naar smaak
Voorbereiding
  • Snijd het vruchtvlees van de meloenen in stukjes of schep er met een parisienneboor (zie onderaan het recept) mooie bolletjes van, dat staat leuk samen met de mozzarellabolletjes
Bereiding
  • Verdeel de sla die je hebt gekozen over twee borden en verdeel er de meloen over
  • Voeg de mozzarellabolletjes toe (of scheur stukjes van de mozzarella als je niet van die grote bolletjes wilt).
  • Voeg de basilicum toe en schenk er wat olijfolie over
  • Breng op smaak met zout en peper

Wat is een parisienneboor?

Met een parisienneboor kan je makkelijk bolletjes maken van meloen. Een parisienneboor wordt ook wel ‘meloenschepje’ genoemd. Het is leuk om te hebben als je graag salades maakt. Je kan het schepje ook goed gebruiken om aardappelbolletjes te maken of om bolletjes boter te maken die je dan bij een maaltijd serveert of bij een geroosterde boterham, het staat leuk en het gaat toch heel makkelijk.


Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

4-seizoenenpeperkaas maken

4-seizoenenpeperkaas maken

Zelf peperkaas maken van verse 4-seizoenenpeper. Heerlijk op toosjes of op een stukje Turks brood of stokbrood. Ook nog eens heel makkelijk te maken.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


online.NUMMER5/2021