Nodig
- 1 pak bietentortilla’s (5 stuks)
- 100 gram crème fraîche
- een halve ui
- 300 gram nasi (dit kan je in een verpakking kopen in de koeling of zelf maken)
- 200 gram mexicaanse groenten (in de koeling)
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 kleine tomaat
- 3 grote champignons
- zout en peper
- kurkumapoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, dragon gedroogd
- half tuinkruidenbouillonblokje
Bereiding
- Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en halveer ze. Snijd de tomaat in stukjes en verwijder de zaden. (Dit is omdat de vulling dan minder nat wordt).
- Bak de nasi aan en voeg de ui, de mexicaanse groenten, de kidneybonen en de champignons toe en roer door. Bak even door.
- Voeg de tomaat toe, het halve bouillonblokje en de kruiden naar smaak (ik doe van alles een paar snufjes, wees voorzichtig met de chilipoeder, doe eerst wat op je hand en niet meteen in de pan, chilipoeder is scherp je hebt maar een mespuntje nodig) en bak even door.
- Voeg de crème frêche toe en roer erdoor.
- Vul elke tortilla met ongeveer drie eetlepels rijst en vouw de tortilla’s als een envelopje dicht. (Onderkant naar binnen vouwen, en dan de zijkanten naar binnen, de bovenkant mag open blijven). Steek ze in het midden vast met een satéprikkertje want ze vallen anders open.
Je hoeft de tortilla’s / wraps niet te verwarmen maar het kan wel, verwarm ze dan kort in de magnetron. Evetueel kan je de tortilla’s met de vulling er in een paar minuten in de oven verwarmen. In mijn recept heb ik de tortilla’s niet voorverwarmd. Wel is het zo dat ze voorverwarmd beter dicht te vouwen zijn.
Recept: Carla