Nasi goreng boontjes van opa maken

Nasi goreng boontjes van opa maken
Nodig
  • 1 pak witte snelkook rijst
  • 1,5 ui gesnipperd (of 1 grote ui)
  • 1 blik fijne sperziebonen (of verse)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Melk
  • Doosje Santen (kokoscrème), pakje van 3 (Go-Tan cocos crème santen AH)
  • Wok olie (deze olie heeft een oosters smaakje)
  • (Evt. kroepoek voor erbij)

Eventueel erbij maken als bijgerechtje:

Gefruite uitjes (gebakken uitjes in een bakje om over het gerecht te strooien)
Komkommer in parten
Satésaus (om de komkommer in te dippen)

Bereiding
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak
  2. Doe wat olie in een pan en bak de gesnipperde ui aan
  3. Voeg de tomatenpuree toe
  4. Voeg 1 pakje santen toe
  5. Flinke scheut melk erbij, net zoveel tot de gesmolten kokos een dun sausje wordt (niet te dun)
  6. Giet de sperziebonen af (of neem de verse) en snijd ze in kleine stukken (de verse) en voeg toe.
  7. Even doorkoken.
  8. Na het opscheppen gefruite uitjes erover doen.

Maak de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking en serveer dit erbij met komkommer.


Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021