Nodig
- 300 g tarwebloem
- 1 tl zout
- 2 middelgrote eieren
- 500 ml halfvolle melk
- 30 g ongezouten roomboter
Bereiding
- Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
- Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
- Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in.
- Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
- Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
- Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.
- Herhaal met de rest van het beslag.
- Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Combinatietip: Je kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.