Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken
Nodig
  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 30 g ongezouten roomboter
Bereiding
  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
  2. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
  3. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  4. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
  5. Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. 
  6. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  7. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
  8. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.
  9. Herhaal met de rest van het beslag.
  10. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Combinatietip: Je kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021