Nodig
- 300 gram spaghetti
- 30 gram verse basilicum (2 verpakkinkjes van 15 gram uit de koeling met verse basilicum, zo hoef je geen plantje te kopen)
- 20 gram geroosterde pijnboompitten
- 30 gram geraspte geitenkaas belegen 50+
- ½ teen knoflook
- 75 mililiter extra vierge olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar of kijk naar ons recept met uitleg voor beginners.
- Pluk de blaadjes van de basilicum, houd een paar blaadjes achter om aan het eind de pasta te garneren.
- Maal ondertussen de pijnboompitten, kaas en knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes en de olie toe aan het mengsel en maal kort tot het pesto is geworden.
- Breng op smaak met peper en zout. Schep de pesto om met de pasta op de borden.
Serveertip:
Lekker met rucola en extra geroosterde pijnboompitten.