Nodig
- 300 gram schelpjespasta (of penne of macaroni)
- 15 gram verse basilicum (verpakking van 15 gram verse basilicum uit de koeling)
- 250 gram ricotta
- 2 eetlepels traditionele olijfolie
- 1 theelepel nootmuskaat
- 500 gram cherrytomaten aan de tak
Bereiding
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking of volg het recept van Help, ik moet koken.
- Snijd de basilicum fijn.
- Schep de ricotta om met de helft van de olie en de helft van de basilicum en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout, zet aan de kant.
- Giet de pasta af en bewaar 1-2 eetlepels van het kookvocht. (Het water waar de pasta in gekookt heeft)
- Halveer de tomaten.
- Schep de pasta om met de tomaten en de rest van de olie.
- Verdeel de pasta over borden.
- Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van de basilicum.