Pasta met vegetarische tomaten-groentensaus

Pasta met vegetarische tomaten-groentensaus

De stappen op volgorde

BOODSCHAPPEN DOEN
STAP 1: SNIJDEN / VOORBEREIDEN
STAP 2: SAUS MAKEN
STAP 3: PASTA KOKEN
STAP 4: OPDIENEN EN GARNEREN


De boodschappen, dit heb je nodig

Kies of je zelf alle groenten wilt snijden (dat is wel lekkerder) of dat je voor een groentenpakket kiest (en dat is dan weer sneller)

Groenten:

– Met een groentenmixverpakking
– Alle groenten zelf snijden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 6 wortels of 1 winterwortel
  • 1 rode paprika, 1 gele paprika en 1 groene paprika
  • 1 kleine prei
  • 1 courgette

Voor de saus:

De kruiden

  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (in een potje van Verstegen)
  • 1 theelepel komijn (van Verstegen)
  • 6 theelepels oregano
  • zout en peper

De pasta:

  • Pasta naar keuze (spaghetti, of macaroni, penne, schelpjes, alles kan)

Voor de garnering:


Bereiding

STAP 1: Snijden / voorbereiden
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. (Als je een macaronigroenten-pakket gebruikt kan je de ui overslaan)
  • Snijd de champignons in plakjes
  • Ga je zelf groenten snijden? Snijd dan nu de wortel, de paprika en de courgette in stukjes
STAP 2: Saus maken
  • Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten aan.
  • Voeg de champignons toe en bak even mee.
  • Voeg de wortel toe en bak 5 minuten mee, voeg dan de paprika, courgette toe. Of als je een pakket gebruikt, voeg de groenten uit je pakket toe. Bak de groenten 10 minuten mee.
  • Doe nu de tomatenpuree erbij en roer door. Tomatenpuree is best zuur, maar door alle kruiden en de zoetheid van de wortels wordt dit teruggedrongen.
  • Voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel ongeveer 5 tot 10 minuten pruttelen zodat de smaken van de groenten lekker in de saus trekken.
  • Breng de saus op smaak met de 2 theelepels Italiaanse kruiden, 6 theelepels oregano, een flinke theelepel komijn, en een snufje zout en peper naar smaak. Je kunt de saus eventueel nog iets zoeter maken met een theelepel suiker. (Proef even of je van een bepaalde kruid nog wat meer wil toevoegen want nu kan het nog). Laat alles even doorpruttelen.
STAP 3: Pasta koken
  • Kook nu de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of volg het recept van Help, ik moet koken! Ga uit van 100 gram pasta per persoon. (Pasta hoeft maar 7 minuten te koken, dus als dit klaar is kan je ook de saus uitzetten, die is dan ook klaar en heeft lang genoeg geprutteld).
STAP 4: Opdienen en garneren
  • Schep de pasta en saus op de borden en garneer met verse basiicum. Strooi er wat Parrano strooikaas over.
Tip

Als je de saus smeuïger wilt hebben zou je nog een blik tomatenblokjes in tomatensap kunnen toevoegen. Doe dit dan op het moment dat je ook de tomatenpuree toevoegt.


Related Posts

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette met couscous maken

Gevulde courgette is weer eens wat anders, niet iets dat je heel vaak maakt, en daarom wel zo apart, en natuurlijk erg lekker!

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Mexicaanse quiche op worteltortillas

Maak eens een quiche op tortillas in plaats van op bladerdeeg of croissantdeeg. Apart! En deze is Mexicaans.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021