Deze salade is makkelijk te maken. Je maakt hem in twee stappen. Als je de boodschappen hebt gedaan maak je eerst de vinaigrette (de dressing die je over de salade doet) en daarna de salade zelf.
Nodig voor de salade
- 500 gram gare kleine rode bietjes (eventueel uit pot)
- 1 grote appel, zoals Braeburn
- scheutje citroensap
- 50 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
- 100 gram kaasblokjes voor salade, verkruimeld
Nodig voor de vinaigrette
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels walnotenolie
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereiding
Bereiding van de vinaigrette:
- Klop de balsamicoazijn, de walnotenolie en de olijfolie door elkaar in een kom
- Voeg zout en peper naar smaak toe. (Begin met een half theelepeltje van elk, en proef dan of je nog wat meer wilt).
Bereiding van de salade:
- Snijd de bietjes in vieren (tenzij je schijfjes uit een pot gebruikt).
- Draag evt. rubberhandschoenen om te voorkomen dat je vlekken op je handen krijgt.
- Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appelpartjes in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. (Appels die geschild zijn worden namelijk erg snel bruin, door er wat citroensap overheen te sprenkelen gebeurt dit niet).
- Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar en verdeel ze over vier borden.
- Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover.
- Serveer de salade meteen.