Rodebietensalade met saladekaasblokjes

Rodebietensalade met saladekaasblokjes

Deze salade is makkelijk te maken. Je maakt hem in twee stappen. Als je de boodschappen hebt gedaan maak je eerst de vinaigrette (de dressing die je over de salade doet) en daarna de salade zelf.

Nodig voor de salade
Nodig voor de vinaigrette
Bereiding

Bereiding van de vinaigrette:

  1. Klop de balsamicoazijn, de walnotenolie en de olijfolie door elkaar in een kom
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe. (Begin met een half theelepeltje van elk, en proef dan of je nog wat meer wilt).

Bereiding van de salade:

  1. Snijd de bietjes in vieren (tenzij je schijfjes uit een pot gebruikt).
  2. Draag evt. rubberhandschoenen om te voorkomen dat je vlekken op je handen krijgt.
  3. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd de appelpartjes in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring te voorkomen. (Appels die geschild zijn worden namelijk erg snel bruin, door er wat citroensap overheen te sprenkelen gebeurt dit niet).
  5. Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar en verdeel ze over vier borden.
  6. Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover.
  7. Serveer de salade meteen.

Related Posts

Sladressing op yoghurtbasis

Sladressing op yoghurtbasis

Er zijn vele soorten sladressings te koop in de supermarkt, toch is het leuk als je zelf een basisdressing kan maken. Ook nog eens heel lekker en helemaal niet moeilijk.

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskoolstamppot met puntpaprika maken

Spitskool is gezond vanwege de vitamine-C die er in zit. Deze stamppot is erg lekker en heel geschikt voor in het voorjaar en zomer.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021