Nodig
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 pot rodekool van ongeveer 700 gram
- 1 ui
- 100 mililiter rode wijnazijn
- 50 mililiter halfvolle melk
- klontje boter
- mayonaise
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen kruidnagel (potje van Verstegen)
- Verstegen Himalayazout gekruid (zit al in een molentje)
- zout en peper
Bereiding
- Schil en halveer de aardappels die in de rode kool stamppot gaan. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in een pan met licht gezouten water.
- Snipper terwijl de aardappelen opstaan de ui en fruit deze vervolgens in een pannetje met wat boter.
- Doe de rode kool in een wok en zet op met een lage temperatuur. Voeg de aangebakken uitjes toe en roer erdoor.
- Voeg de rode wijnazijn, kaneel, de kruidnagelpoeder, peper en een flinke mespunt Himalayazout toe en roer door elkaar. Proeven! Misschien wil je nog ergens iets van bijdoen.
- Giet de aardappels als ze koken af en zet de pan terug op het fornuis op een lage temperatuur om ze droog te stomen. Stamp de aardappelen samen met de melk, een klodder mayonaise en een mespuntje zout tot een puree.
- Schep vervolgens de rode kool bij de puree en roer alles goed doorelkaar.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout (eerst weer proeven of je dat nodig vindt) en verwarm nog heel even door op een lage temperatuur.
- Maak er een lekkere jus bij.
Tip: Serveer bij de rodekoolstamppot een rookworst, braadworst of gehaktballen.