Roerei maken

Roerei maken
Nodig
  • Eieren
  • Melk (50 ml per ei)
  • Peper en zout
Bereiding
  • Klop met een garde het aantal eieren dat je wilt maken, de melk en wat peper en zout in een kom tot een mooi mengsel;
  • Verwarm wat boter of olie en een ruime koekenpan op een gemiddeld vuur;
  • Als de boter of olie warm is, giet je het mengsel in de pan;
  • Blijf langzaam met een spatel door de pan roeren en zorg dat het mengel in stukken los ei aanbakt.
  • Als de eieren zacht zijn en er net niet meer vloeibaar uitzien, zijn ze goed (ze garen namelijk nog iets door als het vuur uit is).
  • Haal het vuur van de pan en serveer het roerei op bijvoorbeeld een geroosterd broodje.

Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Meloensalade met mozzarella en basilicum maken

Een echte mooi weer salade. Vers sappig fruit gecombineerd met zachte kaas en kruidige basilicum. Deze salade maak je zo, en hij is heerlijk als je buiten wilt eten of om mee te nemen.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER5/2021