Nodig
- 1 bakje zuivelspread naturel van 200 gram
- 1 eetlepel vloeibare honing
- verse bieslook
- gedroogde basilicum van Verstegen
- Een klein zakje pijnboompitten
Bereiding
- Begin met het roosteren van de helft van de pijnboompitten (de andere helft bewaar je voor als je ze weer eens nodig hebt). Het roosteren is heel makkelijk, je doet ze in een koekenpan zonder olie of boter, zet de temperatuur op ongeveer 3 (inductie) of half (gas) en beweeg ze met een houten lepel heen en weer tot ze bruin beginnen te kleuren, je moet dan ook meteen de pan van het ‘vuur’ afzetten want dan zijn ze ook meteen al klaar.
- Doe alle zuivelspread in een middelgrote kom (zodat je goed kan roeren)
- Voeg daar 1 eetlepel honing aan toe
- Knip nu met een kruidenschaar 5 bieslookstengeltje in hele kleine stukjes, dit kan ook met een mesje of met een gewone schaar, je moet 1 eetlepel kleine bieslookstukjes krijgen
- Voeg nu een klein theelepeltje gedroogde basicum toe
- Voeg de geroosterde pijnboombitten toe
- Roer alles door elkaar
Recept van Carla