Roomkaas met bieslook en pijnboompitten

Roomkaas met bieslook en pijnboompitten
Nodig
Bereiding
  • Begin met het roosteren van de helft van de pijnboompitten (de andere helft bewaar je voor als je ze weer eens nodig hebt). Het roosteren is heel makkelijk, je doet ze in een koekenpan zonder olie of boter, zet de temperatuur op ongeveer 3 (inductie) of half (gas) en beweeg ze met een houten lepel heen en weer tot ze bruin beginnen te kleuren, je moet dan ook meteen de pan van het ‘vuur’ afzetten want dan zijn ze ook meteen al klaar.
  • Doe alle zuivelspread in een middelgrote kom (zodat je goed kan roeren)
  • Voeg daar 1 eetlepel honing aan toe
  • Knip nu met een kruidenschaar 5 bieslookstengeltje in hele kleine stukjes, dit kan ook met een mesje of met een gewone schaar, je moet 1 eetlepel kleine bieslookstukjes krijgen
  • Voeg nu een klein theelepeltje gedroogde basicum toe
  • Voeg de geroosterde pijnboombitten toe
  • Roer alles door elkaar

Recept van Carla


Related Posts

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree los (of als je stamppot maakt)

Aardappelpuree is de basis voor je stamppot, maar het is ook erg lekker ‘gewoon’ bij de groenten en je stukje vlees voor als je eens iets anders wilt dan gekookte aardappelen.

4-seizoenenpeperkaas maken

4-seizoenenpeperkaas maken

Zelf peperkaas maken van verse 4-seizoenenpeper. Heerlijk op toosjes of op een stukje Turks brood of stokbrood. Ook nog eens heel makkelijk te maken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


online.NUMMER4/2021