Ingrediënten
2 personen
- 400 gram iets kruimige aardappelen
- 1 ui
- 1 middelgroot ei
- 15 gram ongezouten roomboter
- 1 eetlepel traditionele olijfolie
Bereiden
- Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen grof boven een schaal. Snipper de ui en voeg die toe. Voeg de eieren toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de boter en de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het aardappelmengsel met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.
- Schuif de rösti op een groot bord, leg er een tweede bord bovenop en keer de borden. Schuif de rösti met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan en bak nog 6 min. zonder deksel. Snijd de rösti in vier punten.
Tip: Lekker met jus en spierziebonen
Tip: Rasp de aardappelen in een keukenmachine met raspfunctie
Tip: Helemaal makkelijk is de rösti in een tosti-ijzer te maken. Nu hoef je ze niet om te draaien